Dit is event is VOLZET sinds 31 December 2023.

Geboekte auto's

VOLZET

OMSCHRIJVING

De EUROPEAN ALPINE DRIVE OUT 2024 is een internationaal meerdaags event voor ALPINE eigenaars en hun partners, waarbij road tour rijden en GP circuit rijden, alsook internationaal netwerken tijdens apero en heerlijke maaltijden in unieke kaders, gecombineerd worden.

Er is geen competitie aan dit evenement verbonden. Samen mooie momenten beleven onder gelijkgezinden - gepassioneerde ALPINE liefhebbers - staat centraal.

Dit evenement gaat door op Donderdag-Vrijdag-Zaterdag-Zondag 16-17-18-19 Mei 2024.

SAMENKOMST

We komen samen op Donderdagnamiddag 16 Mei 2024 tussen 14 en 18u op en in het prachtige DOMAINE DE RONCHINNE, vlakbij Namur in België.

Website Domaine de Ronchinne

Drie nachten, drie dagen, en heel wat kilometers en mooie momenten later, op Zondag 19 Mei 2024 om 18u eindigen we op de HOCKENHEIMRING, en sluiten we dit TOP event samen af tijdens een informele receptie met bubbels.

Hockenheimring op Google Maps

Optioneel kan er gekozen worden om nà het evenement vlakbij te overnachten en pas de volgende dag naar huis te rijden. We hebben dan samen nog een aperitif en avondmaal. De dag erna is Pinkersmaandag en hoeft er dus niet gewerkt te worden. Ideaal om relax naar huis te rijden.

Klik hieronder op de woorden in de grijze balken voor de beelden van de voorbije 3 edities, en voor heel wat andere nuttige info.

   
Klik op de rode knoppen hieronder om de foto's en video's van de voorbije edities te zien.
Voor deze editie gaan we niet alle details van het programma op voorhand online prijs geven. Indien u een ALPINE hebt, en nog niet eerder deelgenomen hebt, kan u via de beelden van de 3 vorige edities (zie hoger) zien wat u kan verwachten. Hieronder geven we heel beknopt het programma en de timing van dit jaarlijkse fantastische internationale evenement weer.

Een maand voor de start van het evenement ontvangt u - als deelnemer - een postpakket met het Guide Book (= gedrukte aanvulling op het digitale Road Book), alle stickers voor op uw ALPINE, een rakel om de stickers aan te brengen, een gepersonaliseerde badge per persoon, en 2 - door de tekenaar gesigneerde, gelimiteerde - officiële affiches van het evenement (één in A2 en één in A3 formaat) in hoogwaardige kwaliteit. Ideaal voor in uw garage, mancave of bureau.

Rond die periode ontvangen alle ingeschreven teams (= drivers én co-drivers) een infomail met de link naar de digitale Road Books, de uitnodigingslink naar 2 Telegram groepen waarin we later gaan communiceren, en heel wat andere praktische info, om optimaal van het eraan komende event te kunnen genieten.

Tijdens het event wordt er elke avond een briefing over de volgende dag gegeven.

DO 16 MEI 2024

Dag 1 - Samenkomst


We verwelkomen u op Donderdag 16 Mei 2024 tussen 14 en 18u in het prachtige DOMAINE DE RONCHINNE, vlakbij Namur in België.
     

Website Domaine de Ronchinne


Ons welkomstteam zal u begeleiden bij het parkeren

   

Om 18u30 start ons avondprogramma met aperitif, voorstelling van de teams, kennismaking, avondeten en briefing over de volgende dag.

VR 17 MEI 2024

Dag 2 - Road Tour - 328 km

We starten de dag met een heerlijk, uitgebreid ontbijt in ons hotel.

Onze auto's staan al heel de nacht te wachten, om 's morgens terug geladen te worden en daarna eindelijk te vertrekken.

We starten deze editie 2 uur vroeger dan vorig jaar, en we hebben 25 km minder te rijden.

Volop tijd om ontspannen te genieten dus, zonder te moeten pushen om op tijd het hotel te halen.

Na anderhalf uur route, stoppen we in Frankrijk voor een eerste break van 45'. Tijd voor koffie of een ander drankje.

Daarna wachten ons 120 km zeer mooie route vooraleer we onze lunchstop in Luxemburg bereiken.

Na een verkwikkende maaltijd en toffe onderlinge gesprekken vertrekken we voor een nog mooiere route - van een klein uurtje - door Luxemburg, tot we onze volgende break bereiken in Diekirch, waar we opnieuw 45' halt houden voor een drankje en leuke babbels.


Vervolgens hebben we nog een uurtje voor de boeg om het Duitse Trier te bereiken, waar meteen ook onze tweede overnachtingsplaats is.

ZA 18 MEI 2024

Dag 3 - Road Tour - 283 km

Vandaag zullen er wellicht heel wat van ons voor 't eerst ontdekken wat een mooie routes Duitsland te bieden heeft.

Na onze ochtendbreak komen we 's middags aan in het prachtige Cochem, waar we op een originele manier gaan lunchen.

Cochem

We eindigen onze dag enkele uren (en) mooie routes later in de bekende Duitse stad Kaiserslautern, waar - via een partnership met de stad - de verkeersvrije Stiftsplatz voor onze auto's gereserveerd is (zie hieronder).

ZO 19 MEI 2024

Dag 4 - Circuit Rijden

We starten de dag - na ons ontbijt - om 8u15 met een spannende route van 95 km die voornamelijk door het prachtige, zeer bochtige Pfälzerwald loopt.

Rond 9u45 komen we aan in Hockenheim ... na 3 reeds onvergetelijke dagen, is het nu tijd voor de kers op de taart: circuit rijden op de legendarische Hockenheimring!

Dit historische circuit heeft een geschiedenis die zeer ver terug gaat: het werd aangelegd in 1932 en bij de openingsrace in mei 1932 kwamen 45.000 (!) toeschouwers kijken. Nu - meer dan 90 jaar later - is het ondertussen al meerdere keren veranderd, geëvolueerd, heraangelegd en verbeterd en is het inmiddels 4.574 m lang.

1996 - Damon Hill wint in Hockenheim

Tussen 1970 en 2019 werd de Grand Prix Formule 1 van Duitsland er tientallen keren georganiseerd. De meest succesvolle F1 teams waren er Ferrari en Williams. Ferrari wist de Grand Prix F1 op de Hockenheimring niet minder dan 21 keer te winnen, Williams won er 9 keer. Michael Schumacher en Lewis Hamilton wonnen er elk 4 keer. Geen enkele piloot deed ooit beter. Andere winnaars waren Nico Rosberg (2014), Fernando Alonso (2012), Juan Pablo Montoya (2003), Ralf Schumacher (2001), Rubens Barrichello (2000), Eddie Irvine (1999), Mika Häkkinen (1998), Gerhard Berger (1997, 1994), Damon Hill (1996), Alain Prost (1993, 1984), Nigel Mansell (1992, 1991), Ayrton Senna (1990, 1989, 1988), Nelson Piquet (1987, 1986, 1981), René Arnoux (1983), Patrick Tambay (1982), Jacques Laffite (1980), Alan Jones (1979), Mario Andretti (1978), Niki Lauda (1977) en Jochen Rindt (1970). De laatste winnaar was Max Verstappen in 2019.

2019 - Max Verstappen wint in Hockenheim

Dit circuit kunnen afhuren, en dan nog op een zondag, is uniek en weinig organisaties gegeven. Wij hebben via onze ervaring in het organiseren van circuitevenement voor motorrijders, al 15 jaar een relatie opgebouwd met het management van de Hockenheimring, waardoor we zoiets kunnen voor mekaar krijgen, en u uiteindelijk kunnen aanbieden.

Alle niveau's welkom

Tijdens uw online inschrijving voor dit evenement kan u kiezen tussen 3 groepen (= 3 niveau's) voor w.b. het rijden op circuit op zondagnamiddag:

 • GTA
  • Circuitervaring | Snel
 • GTB
  • Geen of weinig circuitervaring | Sportief

Ter plaatse kunnen we u nog op elk moment veranderen van groep, indien zou blijken dat de door u gekozen groep niet (meer) de juiste is.

Indien het qua aantal auto's lukt, schakelen we - na sluiten van de boekingen - mogelijks nog over naar 2 groepen (= 2 niveau's), zodat er nog meer rijtijd per groep is.

We doen tijdsopname om de groepen permanent te kunnen optimaliseren (lees: de snelheidsverschillen binnen dezelfde groep zo klein mogelijk te houden) op basis van gereden rondetijden. Meten = Weten ;-)

Het is absoluut geen enkel probleem indien u nog nooit op een circuit gereden heeft. Integendeel: het zal de ervaring voor u des te onvergetelijker maken!

Exclusieve ALPINE Parking

Op vrijdag, zaterdag en zondagvoormiddag rijden er moto's op 't circuit. Dit wordt ook door ons georganiseerd (zie daarvoor www.EYBIS.com).

Op het ogenblik dat we aankomen aan 't circuit zullen de motorrijders nog aanwezig zijn, maar zal er een exclusieve ALPINE parking voorzien zijn voor onze auto's.

Om 13u zijn de rijsessies voor de motoren teneinde, en zullen er tot 18u enkel nog ALPINE's rijden.

  

Tijdschema

Briefing    

Rijden op Circuit   

Geen Circuitervaring?

Voor wie nog nooit op een circuit gereden heeft, is er een specifieke instructiebriefing.

Tijdens deze instructiebriefing komt het volgende aan bod:

 • zithouding
 • handenpositie @ stuur
 • kijktechniek
 • wat is een apex ?
 • hoe bocht aansnijden ?
 • slow in, fast out
 • enz.

Vervolgens kan iedereen die dat wenst de eerste sessie achter één van de voorrijdende ALPINE's rijden, die de ideale lijn op het circuit voortoont.

Parade - Photo Shoot   

Meteen na het middageten, en vooraleer de rijsessies aan te vatten, is er een parade met al onze ALPINE's op het circuit + een photo shoot.

Photo shoot van vorige editie op ander circuit

MA 20 MEI 2024

Dag 5 - Terugreis

De dag na ons evenement is 't Pinkstermaandag en moet er niet gewerkt worden. Ideaal dus om er zondagavond nog een toffe avond samen van te maken (met opnieuw aperitief en avondmaaltijd) en pas maandagmorgen na 't ontbijt huiswaarts te keren. 
Tijdens uw inschrijving kan er optioneel gekozen worden voor een toffe overnachtingsplaats op ongeveer twintig minuten rijden van de Hockenheimring.
Dit is in elk geval wat wij gaan doen, en iedereen is welkom
Dit evenement is exclusief voorbehouden voor alle modellen van het merk ALPINE: A106 - A108 - A110 (oud en nieuw model) - A310 - A610 - GTA.
Het evenement wordt - volledig onafhankelijk van, en zonder steun van, ALPINE - georganiseerd door WHEELTORQUE die creator en eigenaar van het event is.
De oprichter en eigenaar van deze premium event organisatie in de automotive sector, is zélf gepassioneerd ALPINE eigenaar, en neemt zélf ook deel aan het event, met zijn - inmiddels al tweede - ALPINE.

Mail

 • management@wheeltorque.eu
 • Omschrijf uw vraag / vragen, of het probleem dat zich stelt zo duidelijk en volledig mogelijk
 • Vermeld onderaan uw mail steeds uw:
  • Voor- en achternaam
  • GSM-n° met landcode (bv. +31, +32, enz.)
 • Mails die conform hogere vormvereisten opgesteld werden worden ASAP beantwoord, en indien nodig en/of nuttig contacteren wij u telefonisch